ПорохіКо

Объявление

Допоможемо тваринам. https://www.animalprotect.org/ Кому небайдуже - звертайтесь в ПП

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » ПорохіКо » Життя after school » Чтиво! Кому що?

Чтиво! Кому що?

Сообщений 1 страница 30 из 60

1

Ех...недавно мну закинули те, що я/молодь/ наше покоління/  є абсолютно не зацікавеленим у читанні книжок...типу деградуємо ми, панове, від того шо читати розучились...он я й задумалась,а чи правда ми так мало читаємо?тому вирішила затіяти таке собі опитування про наші читацьки звички ну і заразом смаки...Отже:Що ви читаєте/прочитали останнім часом?Яку літератури полюбляєте?Чи є улюблені автор,тематика?

0

2

Ну, я прочитал достаточно много, но в последнее время список прочтаного сильно уменьшился, времени маловато. Есть достаточно много хороших книг, последними я прочитал "Отверженные" В.Гюго и "Джек Реймонд" Этель Войнич.

0

3

А я не давно прочитала Эдварда Радзинского "Моцарт и Казанова"

0

4

аууууууууууууууу....що ж ніхто не пише?невже докір був справедливий? :red:

0

5

Мне тоже так кажеться...

0

6

Сейчас читающих людей мало, а в нашем возрасте так вообще мизер. Обидно, но скажу чесно, у самого давно не было времени сесть за книгу

0

7

Впродовж навчального року часу дійсно не вистачає... останнім часом? гм... від закінчення іспитів прочитала перші 2 томи "Війни і миру" і "Ковдру сновиди" Марини Соколян. Зараз читаю Нечуй-Левицького (і те, що по програмі і для себе) У перспективі бачу наступні два томи "Війни і миру", Ремарка, "Знедолені", О"Генрі в оригіналі, трішки Фрідріха Ніцше ну і , так би мовити, для розваги, сучасне - моя улюблена Марина Соколян - "Сторонні в домі".

0

8

Кто это такая и о чем она пишет, эта Соколян?

0

9

так би мовити,спешил фор Власт
Марина Соколян-- соціолог, працює на ниві зв'язків із громадськістю.Її герої--застрільники сучасності,дотепні,іронічні,часом химерні, з невичерпним прагненням відшукати власну правду, обрати власну долю з безлічі можливостей та власний, нехай і карколомний, шлях серед второваних доріг. то є рецензія до одної з її книжок...від себе можу сказати, що письменниця справді варта уваги,пише легко,без усталених і затерних фраз на достатньо неординарну і хвилюючу тематику)))Те що я зараз читаю "Кодло"-- таку собі енциклопедію людської душі.Ось рецензія:
"У цій книзі є все, щоб зацікавити якнайширше коло читачів--напружений сожет, симпатичні, молоді герої, які відчайдушно дурять один одного, старовинні таємниці та інформаційні технології.події розгортаються на "прихованому факультеті" Університету Сент-Ендрюза __Школі містифікації.У цій школі юні таланти набувають знань з фальсифікації, міфотворчості та теорії змови, щоб потім успішно застосовувати їх на практиці.Єдина підказка для читачів-- не слід сприймати буквально все, що діється у цій школі, адже, як стверджує авторка, це лише містифікація, лише гра,яка, щоправда, має всі шанси стати нещадною грою без правил".
Читати книгу раджу людям, зацікавлених в принципах людської психології таповедінки.

0

10

Если я правильно понял, это изложение современной философии на относительно не тяжелых примерах?

0

11

можна висловитись і так))))

0

12

Я взгалі намагаюсь якомога менше читати сучасної літератури, це для мене, як заборонений плід: і хочеться, і колеться, бо ж спочатку треба перечитати всю класику... Марину Соколян зацікавила мене, коли я побачила рецензію на її книгу "Сторонні в домі" в Кореспонденті, оцінка була досить висока, до того ж визначення "інтелектуальна проза" мене зацікавила. Понакупила її книжок, почала читати, вона мене захопила, пише легко, але водночас змістовно, багата лексика, цікавий сюжет, філософські роздуми, вже має свій власний стиль, а як дізналась, що вона випускниця Могили...!!!!

0

13

Наводжу декілька цитат з книжок і невеликих рецензій, вони не завжди показують її літературне обличче, але вони справді припали мені до смаку:

1. "На цей раз - Марина Соколян, книга "Балада для Кривої Варги". Захоплена. Оплески, оплески, оплески. Цю талановиту письменницю я читатиму, купуватиму, перечитуватиму, цитуватиму: її творчість якраз для мене. Декілька уривків з "Балади...", які мені запам"ятались:

*Це було просто, як сон, і невідворотно, як новий день... Треба ж! Іще кілька днів тому вона вважала, що її життя не має жодного сенсу, і ось тепер раптом у неї було щось більше, ніж саме життя – пристрасть і ніжність, і «янголів спів», і зорі на зеленому килимі, і високі гори в ореолі сонячних спалахів, і небо, гаптоване візерунками похилених віт... Весь світ у її долонях...
* -    Як це? То помер він чи ні?
Пан Смерч тихо розсміявся.
-   І чому така зосередженість на дрібницях?
* Кажуть, вистава мусить продовжуватись, хай би там що. Я не певна. Якщо вона перетворюється на фарс, то краще б уже їй скінчитись.
* Ну, тут немає нічого дивного. Знаєш, смерть любить артистів...
-   Знаю, - сумно проказала Лада. – Тільки чому?
-  А тому, - повчально мовив пан Смерч, - що смерть теж – глядач."

2. "Ну от... ще одна книжка Марини Соколян. Я їх купила всі, крім одної). Ця книга писана у 2003 році, і відчувається, що рівень написання значно виріс. Стиль місцями шкутильгає, а от сюжет справді захоплюючий, не могла відірватись. І тема твору розкрита повністю. Декілька рядків:

*Ректор озирнув нас своїми риб`ячими очима. Уважно, зацікавлено, мовби спостерігаючи за новим видом зеленої тлі... А може ми і є – новий вид? Покоління без совісті і сорому, поколінння містифікаторів... Мутанти людського роду... Я тихо розсміялась. Ми – покоління переможців. За нами майбутнє.
*Власне, релігія – це такий же обман, поєдання абсурду і ритуалу. Вірю, бо безглуздо...
*Любов, звичайно, - теж обман, незгірш за інші. Клондайк, куди стікаються тисячі золотошукачів. Шукачів щастя, який самих ошукують. Адже люди добровільно погоджуються закрити очі на правду, довіряючи свою долю першому-ліпшому... Втім, дурість, як казав мудрий Еразм, - провідник і покровитель суспільства.
*Таким людям збрехати набагато легше, ніж сказати правду. А, знаєте, чому? Правда – це слабкість, це демонстрація власної вразливості. Отже, їм просто страшно.
*Школа - це плацдарм для військових вчень, де ми випробовуємо свою силу, щоб потім, озброєними і небезпечними, вирушити в світ. І горе тому, хто так і не зуміє створити з себе бойову одиницю. На нього, щирого і відвертого, ніхто не чекає, таких, переважно, кличуть невдахами і нездарами."

0

14

Некоторые из этих фраз были у тебя в подписях, но теперь я еще лутше понял их, после того как узнал общий смысл книги из ваших слов

0

15

Оль, там з тобою тік реценції писати...гля скіки нагородили))))

0

16

Як варіант можливо :)

0

17

але спершу з Соколян треба відсотки здерти...за рекламу :P

0

18

Думаю это она вас в суд потащит, за незаконное использование материалов.

0

19

тс-с-с-..ми нікому не скажемо......а що ніхто ніц не читає більше?

0

20

Просто ДиБилан еще не пишет книги, а кроме него никто никого не знает :lol: ;) :P

0

21

ггггг...почала читати Тараса Прохаська...поки що ніц не скажу...вся в процесі

0

22

Я читаю довольно редко,но если начну то потом сложно остановиться.

0

23

Еріх Марія Ремарк "Три товариша" - у мене немає слів... це неперевершений роман, просто разюче прекрасний і болісний, так чіпає за живе! Мабуть, це найкращий роман з усіх, яких я читала... хто ще не читав, зробіть це обов"язково, не пошкодуєте! там і кохання, і дружба, і страхітливі реалії німецького суспільства...
http://www.lib.ru/INPROZ/REMARK/tritovar.txt - знайшла роман в Неті, хоча читала,звісно, книгу.

0

24

Славу ему принес другой роман: "На западном фронте без перемен", про Первую Мировую

0

25

Угу, знаю. Можливо прочитаю, але страхітливі реалії війни на мене згубно впливають.

0

26

Сейчас взял книгу Алексея Толстого "Петр Первый". 700 страниц на слегка причудливом языке. Но интересно, буду читать

0

27

Дочитала "Війну і мир"... а щоб їй блін...

0

28

Прочитав збірку книг Виктора Суворова...чесно...дуже сподобались...особливо про секретну організацію в СССР -- ГРУ...книга Аквариум називається...

0

29

KaZantip z);)7 написал(а):

Прочитав збірку книг Виктора Суворова

Моему папе очень нравится етот писатель.Его книжками у нас пол квартиры завалено,ну а я понятное дело таким не увлекаюсь. 

Чорнобрива написал(а):

Дочитала "Війну і мир"

Ой!Помоему ето садо-мазо читать ету книгу!Я пока не готова на такой великий шаг...А просто умница!Я думала уже нет людей с такой силой воли!

0

30

Та Толстой в принципі цікаво пише... місцями... бо коли починає розмірковувати на наболілі теми, просто верне... Але все таки забагато вже наварганив! ледь дочитала!

0

Вы здесь » ПорохіКо » Життя after school » Чтиво! Кому що?