Що ви думаєте про егоїзм і манію величі?Чи може це бути позитивним явищем?Чи місце в сучасному житті непризнаним наполеонам? Інфо для роздумів
ЕГО
Сообщений 1 страница 18 из 18
Поделиться22007-11-30 16:03:32
Навряд чи це позитивне явище. Люди, які вважають, що світ обертається лише навколо них, що дії всіх інших спрямовані і підпорядковані лише в їх бік, зазвичай у всіх своїх помилках звинувачують інших. Так званий синдром зверхності. Десь читала, що він легко може розвитись ще в дитинстві, наприклад, коли дитина одна в сім"ї і їй приділяють забагато уваги. Життя випрямляє горби, але деякі навіть з віком не усвідомлюють всього страху свого світогляду і відповідно продовжують гнути палицю лише у свій бік, незважаючи на думки інших, й відштовхують від себе один за одним навіть дорогих людей. Самотність, зосередженість тільки на собі і злість на весь світ - це нагативні наслідки. Таким людям є один вихід - переглянути свої вчинки і слова і починати вибачатись за весь заподіяний ними біль.
Поделиться32007-11-30 18:15:26
Тут очень туманный вопрос, потому что эгоизм в чистом виде встретить крайне сложно, а на обвинеия человек будет отвечать очень бурным протестом. Самооценка не должна переростать в эгоизм
Поделиться42007-12-01 13:25:46
Взагалі я тобі одразу могла сказати, що ні в чому не винна. Та було цікаво спостерігати за моногрою. За своє життя я багато вистав переглянула, але жодний театр з тобою не йде в порівняння. Акторський факультет прийме з обіймами, я впевнена, особливо гарно тобі вдалась роль Наполеона, тому також можна і в ще одне місце записатись :girlhospital:
Поделиться52007-12-01 19:44:34
Чего-то я не допер последнего сообщения? -o:
Поделиться62007-12-01 22:28:27
Vlast
это женские разборки и тебе лутше туда не соваться!!!
Поделиться72007-12-02 11:13:14
Блин, просто кому то сообщение адресовано? Мне или Але
Поделиться82007-12-02 15:55:29
Звісно, що не тобі
Поделиться92007-12-02 16:30:57
Блин, а я уже загордился тем, что я Наполеон и могу поступить в театралку... вот так всегда... ( зітха і сумно спльовуе в бік)
Поделиться102007-12-03 16:28:34
Люба екс-подруго, дуже вдачна тобі за пости.
Одразу впадає в око твоя обізнаність з приводу питання егоцентризму. Відчувається, що говорить людина, котра досконало( цілком можливо, що на собі) вивчила предмет розмови.
Варто лише додати, що егоцентристи також схильні до викривлення дійсності на догоду собі( так званий принцип віддзеркалювання), що є дуже небезпечним, оскільки в сумі з рештою ускладнень може спричинити серйозні розлади психіки. Тож у подальшому вивченні даного питання будь ласкава - зверни на це увагу.
Щодо того що
Люди, які вважають, що світ обертається лише навколо них, що дії всіх інших спрямовані і підпорядковані лише в їх бік, зазвичай у всіх своїх помилках звинувачують інших
. то це безперечно. І я ,схиляючись перед твоїм глибиним знанням психології егоценристів, не можу не погодитись. Додам лише, що такі люди також неадекванто реагують на конструктивну критику, і, не отримуючи очікуваного ними визнання, звинувачують всіх і все у несправедливості.
деякі навіть з віком не усвідомлюють всього страху свого світогляду і відповідно продовжують гнути палицю лише у свій бік, незважаючи на думки інших, й відштовхують від себе один за одним навіть дорогих людей
А отут, я вважаю, ви не праві, оскільки егоцентристам взагалі не властиве почуття дружби абощо, адже вони перебувають у постійному стані конкуренції з усім світом, намагаючись вдовольнити свої нереалізовані амбіції. Тож такі люди здебільшого займають у взаєминах позицію відстороненого спостерігача. Вони вважають, що світ-- то лише вистава, влаштована спеціально для них, їм цікаво спостерігати за грою.Проте, на жаль дла них, ця гра часто не має щасливого фіналу.
Таким людям є один вихід - переглянути свої вчинки і слова і починати вибачатись за весь заподіяний ними біль.
Цілком згодна.
П.С.
особливо гарно тобі вдалась роль Наполеона, тому також можна і в ще одне місце записатись :girlhospital:
Подібні вислови є забороненими Правилами форуму,як такі що ображають гідність учасників(П. 11). Користувач, що порушив Правила форуму буде підлягати бану в разі,якщо не виправить свою поведінку шляхом офіційного вибачення. Право модерувати повідомлення знято з даного користувача автоматично, оскільки модератор має знати і поважати Правила форуму.
Поделиться112007-12-03 17:19:20
А от мені набридли твої брутальні натяки. Я переглянула твоє повідомлення через рядок. Сенсу вчитуватись немає, це пусті і необгрунтовані напади. Більш того, примітивні.
Я не люблю це. На відміну від тебе, совість у мене чиста, тому мені нема чого приховувати і немає питань, на які я б не відповіла. У ситуації з олімпіадою по українській мові я була неправа. Не отримала визнання на яке заслуговую, так кажеш? Так, такою була перша реакція. Бо я наврочила. Я ніколи не була забобонною, але тепер я пересвідчилась, що прекмета святкувати наперед є поганою. Я зробила висновки і тепер живу сьогоднішнім днем, працюю, завжди пам"ятаючи про те, що в світі є несправедливість, є співпадіння, є суб"єктивні думки, є необдумані помилки. Все є. Я визнаю помилки і вже їх виправила. Якщо тобі це так цікаво. Слава небесам, є люди, які не відвернулись від мене у скрутному становищі, як ти, а простими словами без накручених фраз мене вилікували. Я їх люблю і дуже їм вдячна.
Я б хотіла знати, в чому є моя провина на олімпіаді з історії. Привселюдно. На форумі. Мені нема чого приховувати, тому я не дозволю нікому звинувачувати мене за спинами. Я просто хочу відновити справедливість.
Питання особистої помсти мене насмішило. Модераторські обов"язки мене не приваблюють. Хоч посміялась. Взагалі я б мала на тебе сердитись через сотні несправедливих образ, але мені чомусь лише смішно.
Отредактировано Чорнобрива (2007-12-03 17:28:28)
Поделиться122007-12-03 18:46:21
Так, в принципе это не мое дело, но раз вы выставили его на форум то я полагаю что могу добавить нечто от себя.
Итак, я понял природу вашего конфликта ( или почти понял, проскольку не выпускаю возможности существования неких подводных камней, которые мне не извесны).
Обвинения довольно серьезны, они действительно требуют хорошего обьяснения. Но мне не нравиться ваш тон в общении. Вы не такие люди, которые будут надуваться и говорить опоненту свысока, так что лутше откажитесь от фраз типа "Наполеон" или "екс-подруга". Вам это не к лицу, мы можете нормально решить вашу проблему без подобных оскорбительных выпадов.
Далее, я не прошу вас мириться, это сугубо ваше дело, но миролюбивые взаимоотношения между вами принесут вам намного больше радости и пользы, нежели холодная война( поймите мой мрачный рационализм, он порой верен)
В конце концов, вы лутше меня знаете взаимоотношения людей и особености дружбы в нашем класе, так что делайте выводы и держите свой уровень, не опускайтесь туда, где вам не место.
Да и короче говоря, как сказано у Леся Подеревлянського, "в цілому ж я гуманіст" , так что миритесь
"Я обьявляю свой дом безъядерной зоной,
я обьявляю свой двор безъядерной зоной,
я обьявляю свой город безъядерной зоной."
Это песенка Виктора Цоя
Поделиться132007-12-03 19:32:28
Ні, Власте, природу ти ніяк не міг осягнути, бо цього не може зробити поки жодна жива людина. Щодо цього конфлікту поки не було сказано нічого. От тобі я бачу цікаво, в чому суть, а мені тоді як?!! Я просто вмираю від цікавості, бо дійсно не знаю, в чому була проблема))))
Поделиться142007-12-03 23:20:09
Оскільки тобі важко сприймати інформацію цілісною, спешіал 4 Ю писатиму через рядок.
Натяків ніяких, говорю відкрито:
1)Ти ні в чому не винна ("Нє вінаватая я,ОНА САМА НЕ ПРІШЛА" :pushkareva: )
2)Я винна в тому, що вважала, тебе здатною дружити, щирою, благородною людиною.
3)І виключно моя вина в тому, що поставила тебе на видуманий мною ж п'єдестал.
4)Ти просто-напросто виявилась не гідною цього.
5)Добре, що це з'ясувалось за такої дріб'язкової причини, а не в більш вагомій ситуації.
ПС. Зміни підпис. Бо ше не зрозуміло, хто що псує:чи реалії життя хом'яків, чи хом'яки - життя.
Слава небесам.
Поделиться152007-12-04 12:49:03
Все зрозуміло. У тебе немає жодних підстав мене у чомусь звинувачувати. Жодних фактів. А якщо ти помилилась у своїх нічим невиправданих гіпотезах? Бо це так. І ти через років п"ять раптом дізнаєшся, що перекрутила факти, і що ти багато чого не знала. І.М. , Софія, я. Хто наступний буде у твоєму списку через необгрунтовані здогади? щось ніхто тебе не вартий у цьому світі, так виходить. За останні півроку ти без причин втратила трьох людей. Геніально. І після цього ти ще смієш мене звинувачувати в егоцентризмі. Це вже просто абсурд. А підпис змінювати не збираюсь. Бо проблема в тобі, а не в мені. Час тобі вже збагнути свої помилки.
Отредактировано Чорнобрива (2007-12-04 13:00:16)
Поделиться162007-12-04 13:22:47
Цирк уєхал, клоуни асталісь
Ти все ніяк не можеш змиритись з тим, що всі навколо врешті побачили твоє нутро?То твої трабли
Намагаєшся перевести стрілки на мене?Спробуй. Але згадай, що казала про помилки егоцентристів.
Провокуєш? Не варто, я не опускатимусь до такого.
Читай пост вище до тих пір, поки не второпаєш, ЩО Я З ТОБОЮ ОБГОВОРЮВАТИ НІЧОГО БІЛЬШЕ НЕ ЗБИРАЮСЬ.
ПС.Тобі висунуто перше попередження за порушення Правил форуму.Вітаю
Користувач, що порушив Правила форуму буде підлягати бану в разі,якщо не виправить свою поведінку шляхом офіційного вибачення.
Поделиться172007-12-04 14:06:46
А правда тобі очі то колить, ой як колить.
Моє нутро всі бачать давно. І чогось лише ти одна знаходиш в ньому негатив.
Не хочеш, не треба, не обговорюй.
Просто шкода мені, що я тоді переборола свою ображену гордість на користь дружби, що бігала, що намагалась щось виявити, щось зробити, що чекала на дзвінок, що чекала на подяку. Нехай. Можеш відповідати злом на добро. Я вище цього.
Я вибачусь. Без проблем. Перед ким і за що?
Отредактировано Чорнобрива (2007-12-04 14:16:07)
Поделиться182007-12-04 14:41:41
А правда тобі очі то колить, ой як колить.
Ти надто високої про себе думки, якщо думаєш, що я спускатимусь до твоїх дрібних провокацій "колючою правдою"
І чогось лише ти одна знаходиш в ньому негатив.
Та я не одна..Нас трохи менше за 49 міліонів :girl: ..а якщо серйозно, то те що люди не тикають тебе носом в твої ж власні помилки зовсім не означає, що вони їх не помічають. Не будь такою наївною.
Просто шкода мені, що я тоді переборола свою ображену гордість на користь дружби, що бігала, що намагалась щось виявити, щось зробити, що чекала на дзвінок, що чекала на подяку. Нехай. Можеш відповідати злом на добро. Я вище цього.
Та ти просто чарівниця-іллюзіоністка. Все щось робиш-робиш,а ніхто того не бачить. Девід Коперфільд тобі тихо заздрить у куточку Ти ж насправді вмієш робити дрібні пакості так, щоб залишитись при цьому білою і пухнастою. А ще ти вмієш роздвоюватись: одна половина тебе спостерігає за моногрою, а друга в цей час бігає і виявляє, так само як інколи ти можеш не розуміти причину конфлікти, але одразу можеш сказати, що ти ні в чому не винна. Як брешеш, то роби це так, щоб то у вічі не кидалось.
Я вибачусь. Без проблем. Перед ким і за що?
Тепер залиш свої вибачення собі.
В руслі сучасної моди на політкоректність, я визнаю за людьми право на...неметикливість :girl:
:read: